Nieuwsch en ander Nieuwsch 24 juni 2016

Nieuwsch en ander Nieuwsch 24 juni 2016

sinds 19 december 2003

 

Inhoud

–    DOSSIER BURGERBEDROG

o     Volksaufklärung und Propaganda

o     Uitgeput ogende Van Hooijdonk schittert in eigen personality-publicatie. Open microfoon.

o     De mythe van de onafhankelijke pers

o     Worden wij niet eenzijdig voorgelicht door de media? Lezing Janneke Monshouwer: 28 juni 19.30 uur in het EMMA Centrum, Cremerstraat 245-247

o     Verzoek voor een interview. Aan wethouder L. van Hooijdonk

–    DOSSIER BOMENLEED, GROEN, NATUUR

o     Bomen kappen

o     Vooruitgang. Er is al bijna een halve maatregel

–    “Veel problemen bij Utrechtse recherche”

–    DUIC geeft bibliotheek-directeur platform. B&W gebruikt directeur als bliksemafleider

–    Aangevraagde evenementenvergunningen

–    Kennisgeving Inspraak Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2017

–    Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Utrecht

–    Aanvraag huisvestingsverordening, Jutfaseweg 223 te Utrecht, HZ_HUIS-16-18514

–    “Gezondheidsklachten door zendmast Lombok”

–    ‘Gezondheidsklachten’ door zendmast Utrecht: GroenLinks, PvdA, CU en PvdD trappen er in

–    Start inspraaktermijn concept Stedenbouwkundig Plan Haarzicht

–    DOSSIER VOLKSVERTEGENWOORDIGING

o     Agenda Gemeenteraad – 30 juni 2016

o     Agenda Commissie Stad en Ruimte – 7 juli 2016

o     Raadsbrieven

o     Commissiebrieven M&S

o     Commissiebrieven S&R

 

 

 

 

DOSSIER BURGERBEDROG

 

Volksaufklärung und Propaganda

DUIC is opgezet op verzoek van de Gemeente Utrecht, dan wel heeft DDK (DUIC) zich aan de gemeente aangeboden om de publieke opinie te bespelen. In effect is dat hetzelfde.

Gemeente en brainwasher DDK (DUIC) hebben een innige relatie.

http://www.kvk.nl/orderstraat/bedrijf-kiezen/?q=helling+12+utrecht#!shop?&q=helling%2014%20utrecht&start=0&prefproduct=&prefpayment=

http://www.denieuwereporter.nl/2012/08/duic-nl-moet-utrechts-nieuws-verrijken/

http://www.ddk.nl/medewerker/joris-daalhuisen/attachment/joris_still-2/

http://www.ddk.nl/ons-werk/gemeente-utrecht/

http://www.ddk.nl/ons-werk/gemeente-utrecht-2/

http://www.ddk.nl/

http://fontanel.nl/jobs/bedrijf/ddk

http://ddk.pr.co/122337-versterking-team-utrechts-reclamebureau-ddk

http://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2013/finale-avond-academische-jaarprijs-op-23-oktober-in-utrecht.html

http://www.utrechttoolkit.nl/sites/nl.utrechttoolkit.www/files/documents/EEF%20flyer%20DEF_schermversie.pdf

https://www.utrecht.nl/fileadmin/uploads/documenten/5.sociaal-maatschappelijk/Welzijn/GEU-1438-folder-v12.pdf

https://www.utrecht.nl/fileadmin/uploads/documenten/3.ruimtelijk-ontwikkeling/Milieu/Energie/Duiding-van-het-College-bij-het-Energieplan.pdf

http://meesenpartners.nl/gemeenteUtrecht_nl.html

https://www.youtube.com/watch?v=ukiAk4Xmh98

https://www.youtube.com/watch?v=ri1YNu7T7v4

http://www.adformatie.nl/nieuws/uitbreiding-directie-utrechts-reclamebureau-ddk

http://www.kvk.nl/orderstraat/bedrijf-kiezen/?q=helling+14+utrecht#!shop?&q=helling%2014%20utrecht&start=0&prefproduct=&prefpayment=

https://www.duic.nl/algemeen/vier-prijswinnende-ideeen-voor-slimme-vervoerskeuzen-in-utrecht/

http://ddk.pr.co/85672-203-nieuwe-huurwoningen-voor-starters-in-utrecht

http://www.dichtbij.nl/utrecht-en-leidsche-rijn/lifestyle/wonen/artikel/3700404/203-nieuwe-huurwoningen-voor-starters-in-utrecht.aspx Dichtbij zit/zat onder dezelfde stolp

http://fonkonline.nl/artikelen/bureaus/directie-ddk-breidt-uit-31179.html

https://issuu.com/duic/docs/duic_special_januari_2016_lr

https://www.youtube.com/watch?v=ZpAIBT3AFsE

https://www.singelswimutrecht.nl/actie/martijn-rademakers/doneren

http://www.nieuws030.nl/achtergrond/gemeentelijke-subsidie-lokale-journalistiek-is-verdeeld/

http://geschiedenisteruggehaald.nl/bestuur/

http://rtvstichtsevecht.nl/artikel/17321305/regionieuws-duic-lanceert-nieuwe-huis-aan-huiskrant-en-app

http://www.vrouwentijdschriften.nl/archiefactueel.html

https://pmdrie.files.wordpress.com/2013/02/duic-deelt-presentatie.pdf

http://www.yatedo.com/p/Michael+Kroonbergs/normal/cdf528289d8bf00b60ba3d1d3e20f926

https://www.duic.nl/algemeen/duic-krant-en-duic-app-feestelijk-gepresenteerd/

Enzovoort, enzovoort.

Doorzoek de websites met de trefwoorden DUIC, DDK, Joris Daalhuizen, Martijn Rademakers, Michael Kroonbergs, Gemeente Utrecht.

 

DUIC-artikelen worden vaak gevolgd door een staart met al dan niet geregisseerde reacties waarvan een deel de atmosfeer van de Sturmabteilung uitademt. Het straatgedrag uit die staart geeft de raadsleden aan waar ze maar beter niet over moeten praten.
 

‘Communicatie’ is afgeleid van het Latijnse ‘communicatio’ dat onder meer meedelen (éénrichtingsverkeer) betekent. Voor die tak van ‘sport’ heeft Utrecht enkele touringcars vol medewerkers. Deze medewerkers helpen de raadsleden te begrijpen wat de voorstellen inhouden en hoe zij geacht worden te stemmen.

Gewoon eerlijk zeggen wat er gebeurt is met enkele ‘communicatie-adviseurs’ wel te behappen. Dat is erg goedkoop en bevredigend voor iedereen, behalve voor de machthebbers en hun vrienden.

(Van een correspondent, e-mail 23 juni 2016)

Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_(communicatie)

 

Uitgeput ogende Van Hooijdonk schittert in eigen personality-publicatie voor de Open Microfoon

DUIC Krant: “Soms voel ik mij net de bondscoach”

In de snelst groeiende stad van Nederland is mobiliteit altijd een groot en veelbesproken vraagstuk. Hoe wordt omgegaan met leefbaarheid ten opzichte van bereikbaarheid, luchtkwaliteit versus gemak en energieverbruik naast ondernemerschap? Iedereen heeft ermee te maken en iedereen heeft er een mening over. “Ik voel mij soms een bondscoach”, zegt wethouder van Verkeer & Mobiliteit, duurzaamheid en milieu Lot van Hooijdonk. “Maar gelukkig hebben we een redelijk progressieve bevolking en kunnen we dingen doen die in andere steden ingewikkelder zijn.”

Lot van Hooijdonk komt zoals verwacht op de fiets naar het interview. De fiets wordt in de stalling op de Mariaplaats gezet en ze wandelt naar het afgesproken koffietentje op de hoek. Ontspannen bestelt ze een kop thee en gaat er eens goed voor zitten. “Zeg maar ‘je’ hoor”, zegt ze al snel. Dan doen we dat. Van Hooijdonk oogt relaxt en overtuigd van haar visie. Die wil ze dan ook graag nog eens toelichten. ……………. (DUIC, 18 juni 2016)

https://www.duic.nl/algemeen/duic-krant-stad-moet-bereikbaar-ook-aantrekkelijk/

DUIC als bruinwerker.

 

De mythe van de onafhankelijke pers

Over Cuba had ik gelezen dat de armoede er zo erg is dat er zelfs geen tandpasta te koop is. Dat ik er flink wat van mee moest nemen om aan arme Cubanen uit te delen. Het stond in de reisgids Trotamundos, waar verder een heleboel onaardige dingen in stonden over Castro. Dat ie een onecht kind was en meer van die dingen die je als toerist kennelijk echt moet weten.

Er was inderdaad van alles niet te koop, maar tandpasta, zeep, shampoo en meer van die dingen die je dagelijks nodig hebt waren er in overvloed. En heel goedkoop. Al die spullen die ik meegenomen had om aan arme Cubanen uit te delen, daar wist ik me toen niet goed raad mee. Mijn hospita heeft zich erover ontfermd zonder me al te erg uit te lachen.

In Trouw las ik een artikel van een journalist over Cuba. Daarin stond dat je 10 euro moest betalen om een uur te kunnen internetten. Toen wist ik dat die journalist het hotel niet uit was geweest, want dat is wat je in chique hotels betalen moet. In de internetwinkels, waar je vaak lang op je beurt moet wachten betaal je 2 euro per uur. Nog veel als je van een Cubaans inkomen rond moet komen.

Er zijn maar weinig dingen waar ik echt verstand van heb. Eén daarvan is luchtkwaliteit. Wat ik daarover lees in ‘kwaliteitskranten’ kranten als de NRC, Trouw en de Volkskrant is eigenlijk altijd onzin. In korte tijd bij elkaar geschreven op basis van handzame informatie die door de woordvoerder van de wethouder is verstrekt. Soms word ik opgebeld door een journalist die me vraagt om heel kort te vertellen wat daar in staat, want zelf lezen kost teveel tijd.

Een paar Cubanen waar ik mee sprak waren er van overtuigd dat wij in het ‘vrije westen’ in een democratie leven, dat wij onze eigen regeringsleiders zelf mogen kiezen én dat wij door ons kranten en tv objectief worden voorgelicht. Ze wilden niet geloven dat wij hier ook niets te vertellen hebben, dat onze wethouders naar de pijpen dansen van grote investeerders en dat wij door onze pers niet beter worden voorgelicht dan zij door Granma, de enige krant in Cuba.

Granma wordt uitgegeven door de staat. Onze kranten worden uitgegeven door lieden die daar aan willen verdienen. Waarom dat een garantie zou zijn voor een vrije en onafhankelijk pers is niet duidelijk. Op verzoek van Wolfsen werd het artikel over zijn verhuisvergoeding niet door het AD gepubliceerd en op zijn verzoek verdwenen 120.000 exemplaren van Ons Utrecht in de papierversnipperaar.

DUIC bracht een paar dagen terug een interview met wethouder Van Hooijdonk. De journalist had mij gebeld of ik nog een vraag wist die hij aan de wethouder kon stellen. De wethouder wilde namelijk vooraf een aantal quotes hebben waar haar woordvoerders alvast een antwoord op konden bedenken. Mijn quote werd door de wethouder afgekeurd. Ik geloof dat ik gevraagd had waarom zij niet met mij over de milieuzone wilde debatteren.

Zo’n interview als in DUIC met Van Hooijdonk had ook in de officiële partijkrant van Noord Korea kunnen staan of op de website van de gemeente Utrecht. Niet in Granma. Dat lees ik nog vaak op internet en dat is toch heel wat informatiever. De vraag is: wat maakt dat kranten de overheid naar de mond praten? Is dat alleen dat zij afhankelijk zijn van inkomsten uit reclame c.q. officiële bekendmakingen zoals bij Ons Utrecht en nu bij DUIC het geval is?

Volgens Janneke Monshouwer, die 30 jaar bij de NOS gewerkt heeft en 28 juni over haar boek “Ander Nieuws” komt vertellen, nemen overheden graag journalisten in dienst die bij kranten en tv hebben gewerkt omdat die een netwerk van collega’s met zich meebrengen. Dat maakt het eenvoudiger info in de pers te krijgen zoals de overheid die hebben wil. Hedendaagse redacties hebben geen tijd voor eigen onderzoek en bij de overheid wemelt het woordvoerders.

Kortom: wat klopt er van de mythe van de onafhankelijke pers? Is die eigenlijk wel beter dan de door de staat gecontroleerde pers in landen die wij als dictaturen beschouwen? Misschien kunnen we het daarover hebben als Janneke Monshouwer haar verhaal komt vertellen, dinsdag 28 juni in het Emma Centrum, Cremerstraat 245-247 (begin 19.30 Entree is 10 euro).

(Nieuws030, 22 juni 2016)

http://www.nieuws030.nl/columns/van-oosten-de-mythe-van-de-onafhankelijke-pers/

 

Worden wij niet eenzijdig voorgelicht door de media?

Lezing Janneke Monshouwer: 28 juni 19.30 uur in het EMMA Centrum, Cremerstraat 245-247

Over dat onderwerp schreef Janneke Monshouwer een interessant boek: “ANDER NIEUWS”. Monshouwer werkte zo’n 30 jaar voor de NOS en andere actualiteitsrubrieken. Haar ervaring is dat wat ons dagelijks wordt voorgeschoteld een selectie is die past in wat de overheid en de industrie ons willen doen geloven. En niet alleen een selectie, maar ook een kijk op de werkelijkheid zoals de overheid en de industrie willen dat wij de werkelijkheid zien.

Heel veel nieuws dat door onze media wordt verspreid komt van internationale nieuwsdiensten die al vast een selectie maken en hun berichten ook nog eens op een pro-westerse manier bewerken. Monshouwer heeft in boek “Ander Nieuws” veel nieuws en informatie bij elkaar gebracht dat niet door de NOS en de media is verspreid, dat buiten de selectie is komen te vallen.

Monshouwer laat ik ook zien dat het met de onafhankelijkheid van de media niet zo best is gesteld. Ervaren journalisten worden vaak door de overheid en de industrie aangetrokken omdat het via hun informele netwerk met ex-collega’s makkelijker is berichten in de pers te krijgen zoals die door voorlichters van de overheid en de industrie worden geconcipieerd en geplugd.

Hedendaagse journalisten hebben vaak de tijd niet om grondig onderzoek te doen en media zijn dan snel geneigd om persberichten van de overheid en de industrie min of meer over te schrijven. Daar komt de financiële afhankelijkheid bij van grote adverteerders en de goede relaties die hoofdredacties en journalisten vaak hebben met politieke partijen van hun voorkeur.

U bent bij deze uitgenodigd voor de lezing van Janneke Monshouwer.

Met vriendelijke groet,

Kees van Oosten

Omdat aan de avond kosten verbonden zijn vragen wij een bijdrage van 10 euro. Daar zit dan de koffie bij in!

www.klimaatpartij.nl

(E-mail van 19 juni 2016)

Zie ook bijlage

 

Verzoek voor een interview. Aan wethouder L. van Hooijdonk

Bij dezen het verzoek voor een interview. Reden voor het verzoek is dat in het interview dat u onlangs gaf aan DUIC een aantal zeer voor de hand liggende vragen niet gesteld werden. Zoals dat tegenwoordig gebruikelijk schijnt te zijn stuur ik u mijn vragen alvast toe.

Indien u tot het interview bereid bent, zou ik graag willen afspreken tijdens het interview gewoon “u” tegen elkaar te zeggen om de sfeer zakelijk te houden. Overigens, als dat uw voorkeur heeft, ben ik ook graag bereid om met u in een openbaar debat te gaan. Maar dat weet u wel.

Kees van Oosten
Vraag 1. U bent niet alleen wethouder voor luchtkwaliteit, maar ook voor bereikbaarheid. In de nota Utrecht: Aantrekkelijk en Bereikbaar (2012) staat:
De ingrepen in het wegennet gaan niet ten koste van de autobereikbaarheid; integendeel: het aantal mensen dat de economische kerngebieden in 30 minuten kan bereiken neemt dankzij ‘Utrecht: Aantrekkelijk en Bereikbaar’, ‘Voor de Utrechtse binnenstad leiden de maatregelen van ‘Utrecht: aantrekkelijk en bereikbaar” ertoe dat het aantal inwoners dat de binnenstad kan bereiken binnen 30 minuten autoreistijd met +4% toeneemt” (p. 65).

Veel automobilisten klagen erover dat het de laatste jaren juist steeds moeilijker wordt om de binnenstad en het stationsgebied met de auto te bereiken en dat er ook elders in de stad, vooral in de spits,  geen doorkomen meer aan is: Waterlinieweg tussen het Stadion en de A12, ’t Goylaan, Catharijnesingel tussen het Ledig Erf en het Paardenveld, Oudenoord/Weerdsingel, Daalsetunnel en het Westplein, Marnixlaan ter hoogte van de Amsterdamsestraatweg.

De vraag is dus: heeft het autobereikbaarheidsbeleid van de laatste jaren niet juist geleid tot een verslechtering van de autobereikbaarheid terwijl de nota Utrecht: Aantrekkelijk en Bereikbaar juist een verbetering beloofde? Is de gemiddelde reistijd nu op genoemde trajecten wel eens gemeten en vergeleken met die uit 2012?

Vraag 2. U heeft een paar keer beweerd dat de milieuzone de lucht in Utrecht 30% schoner zou maken. BNR-radio 29-10-2014. U heeft dat ook getwitterd.
Volgens het TNO-rapport 25 maart 2016 is er aan afname berekend van de uitstoot NO2 van 0,4% op de Catharijnesingel. Wat de gemeten daling betreft van de concentratie roet geeft TNO aan dat die niet zonder meer aan de milieuzone kan worden toegerekend. Volgens de metingen van het Utrechtse meetnet In de periode mei t/m dec 2014-2015 is de concentratie NO2 buiten de milieuzone meer afgenomen dan binnen de milieuzone, namelijk 11,1% resp. 9,5%. Opmerkelijk is dat het aantal diesels van en naar de milieuzone sterk is afgenomen. Kennelijk heeft dat dus nauwelijks invloed en zijn diesels die de milieuzone nog wel in mogen nauwelijks schoner dan de diesels die er niet meer in mogen.

De vraag is dus: Hoe kunt u nu nog steeds staande houden dat het instellen van de milieuzone een noemenswaardig effect heeft, laat staan dat de lucht daar 30% schoner van wordt?. Vindt u het niet heel erg dat de gemeente miljoenen uitgeeft aan een maatregel die nauwelijks effect sorteert en voor duizenden automobilisten (Utrechters en niet-Utrechters) betekent dat zij hun auto naar de sloop moeten brengen en kosten moeten maken voor nieuwere types die dus nauwelijks schoner zijn? Bent u niet bang dat u daarmee het maatschappelijk draagvlak verspeelt dat nodig is voor maatregelen die wél effectief zijn?

Vraag 3. U bent als wethouder de eerst verantwoordelijke voor het beleid gericht op reductie van CO2. De uitstoot van CO2 is van belang i.v.m. het tegengaan van klimaatverandering (opwarming). Uit de beschikbare cijfers blijkt dat er de laatste jaren van een reductie van CO2 ook in Utrecht in de verste verte geen sprake is. Er wordt wel meer geïsoleerd en apparaten zijn wat zuiniger, maar daar staat kennelijk weer zoveel groei van energiegebruik tegenover dat per saldo de uitstoot van CO2 niet minder wordt. Dat Utrecht op deze manier ooit een klimaatneutrale stad wordt is een illusie.
Het autoverkeer in een stad als Utrecht is verantwoordelijk voor ca. 40% van de totale CO2-uitstoot. De uitstoot van CO2 door autoverkeer in Utrecht neemt relatief en absoluut toe. Dit college heeft besloten de parkeergarage onder het Jaarbeursplein te (laten) bouwen, wil er aan meewerken dat de capaciteit van Marxdreef/Schweitzerdreef toeneemt, is van plan om de capaciteit van het Anne Frankplein en het 5 Meiplein op te voeren.

De vraag is: valt uw klimaatbeleid überhaupt serieus te nemen en bestaat dat niet alleen uit vrome prietpraat?

 

Vraag 4. Nadat u geschiedenis, een jaartje political science en het diplomatenklasje gedaan heeft bent u speechschrijver en persvoorlichter geworden van minister Peijs (CDA) van Verkeer en Waterstaat (2003-2005). Van 2005 – 2010 bent adviseur geweest bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In 2010 besloot u uit het wereldje van Verkeer en Waterstaat te stappen en voor het milieu te gaan door adjunct-directeur te worden van de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Deze loopbaan heeft mij altijd een beetje verbaasd.

De vraag is: hoe kan iemand die actief lid is van GroenLinks tekstschrijver en persvoorlichter zijn van de minister van Verkeer en Waterstaat, dat immers het bolwerk is van de asfaltlobby? Is het niet gewoon zo, wat heel veel voorkomt bij politici, dat u gewoon carrière wil maken en dat u op een zeker moment begreep dat dat beter linksom (GroenLinks) dan rechtsom (Verkeer en Waterstaat) zou lukken?

(E-mail van 23 juni 2016)

 

 

DOSSIER BOMENLEED, GROEN, NATUUR

 

Bomen kappen

Prinses Amaliapark te Utrecht, HZ_WABO-16-18365

Het kappen van 9 bomen en het herplanten van nieuwe bomen

(Gemeenteblad, Jaargang 2016 Nr. 81899. Gepubliceerd op 21 juni 2016 09:28)

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-81899.html

Locatie herplant niet aangegeven. Niet aangegeven hoeveel herplant.

Maliebaan 81-89 te Utrecht, HZ_WABO-16-19762

Het bestraten van een achterterrein en het kappen van een boom

(Gemeenteblad, Jaargang 2016 Nr. 83632. Gepubliceerd op 23 juni 2016 09:00)

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-83632.html

Bestraten van de tuin om de regen naar de straat of naar de buren te laten stromen? Kan de raad niet in verordening bepalen dat dat afgelopen moet zijn, behoudens een terrasje van max. …m2 ?

Alendorperweg nabij nummer 42 te Vleuten, HZ_WABO-16-19061

Het kappen van twee lindebomen en ?? herplanten van twee bomen ??

(Gemeenteblad, Jaargang 2016 Nr. 84130. Gepubliceerd op 24 juni 2016 09:00)

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-84130.html

De kop van het bericht houdt ook herplant in. De inhoud van het bericht spreekt niet meer over herplant.

Heidelberglaan 100 te Utrecht, HZ_WABO-16-18897

Het kappen van een eikenboom

(Gemeenteblad, Jaargang 2016 Nr. 84125. Gepubliceerd op 24 juni 2016 09:00)

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-84125.html

 

Vooruitgang. Er is al bijna een halve maatregel

De praktijk van bijna zes jaar geleden om in de digitale publicatie van vergunningprocedures bomenkap links naar stukken mee te geven, is kennelijk selectief hervat.

Er is een publicatie van een verleende vergunning waar althans een deel van de stukken in zit. Op dezelfde dag in een andere procedure is het achterwege gebleven.

Geen stukken bij de Cremerstraat: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-84091.html

Daar heeft men al genoeg dwars gelegen en daarom maar geen stukken.

Wel een deel van de stukken bij Groene Draecklaan: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-84454.html, maar wel met een voddige situatieschets zonder legenda. Wie er iets mee wil moet nog steeds anderhalf uur uittrekken voor een bezoek aan het stadskantoor om de ontbrekende stukken op te halen.

Wel een deel van de stukken bij https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-84125.html

Wie er iets mee wil moet nog steeds anderhalf uur uittrekken voor een bezoek aan het stadskantoor om de ontbrekende stukken op te halen.

 

 

“Veel problemen bij Utrechtse recherche”

Het is behelpen bij de recherche in de regio Utrecht. Er is te weinig personeel, de apparatuur is verouderd en rechercheurs verdoen hun tijd omdat ze dagenlang dossiers moeten kopiëren, meldt politievakbond ACP in het AD.

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp en CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg bezochten afgelopen week het kantoor van de Utrechtse politie aan de Kroonstraat.

Volgens Van Toorenburg verdoen rechercheurs kostbare tijd in het kopieerhok omdat er geen administratieve ondersteuning meer is. Ze noemt het “te bizar voor woorden”. Ook moeten rechercheurs de enige computer met internet delen.

Politiewoordvoerder Bernhard Jens zegt in de krant dat de problemen bekend zijn. “Agenten moeten soms met hun eigen smartphone een foto maken en die doorsturen want zelf hebben ze een extreem ouderwetse Nokia. Dat kan gewoon niet in deze tijd.” (RTV Utrecht, 18 juni 2016)

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1488490/veel-problemen-bij-utrechtse-recherche.html

Gelukkig dat allerlei gespuis, ook dat met witte boorden, geduldig wacht tot dat de politie de moderne tijd bereikt heeft. Anders is de meegedeelde daling van de criminaliteit http://www.ad.nl/binnenland/daling-criminaliteit-zet-door~add796cb/ niet verklaarbaar.

 

DUIC geeft bibliotheek-directeur platform. B&W gebruikt directeur als bliksemafleider

Directeur Bibliotheek Utrecht Ton van Vlimmeren: Open brief aan de SP

SP-raadslid Hilde Koelmans maakt zich zorgen of het plan ‘Bieb op Neude’ überhaupt nog wel doorgang kan vinden na alle berichten van bezuinigingen en ontslagen bij de Bibliotheek Utrecht. Ze schreef een open brief aan DUIC om aandacht te vragen voor haar zorgen. Directeur Bibliotheek Utrecht Ton van Vlimmeren reageert: “De SP gaat als een van de weinige politieke partijen niet in op uitnodigingen van ons voor informatiebijeenkomsten of een 1 op 1 gesprek.” Enzovoort.

(DUIC, 18 juni 2016)

https://www.duic.nl/algemeen/open-brief-aan-sp/

Een gesprek van de SP met de bibliotheek-directeur botst met de controle-opdracht die de raad en de raadsfracties met betrekking tot de gedragingen van B&W hebben. B&W wil weer geld steken in een prestigeproject, ditmaal de openbare bibliotheek.

De bibliotheekdirecteur is de man die het geld moet verbeuzelen. Raadsleden hebben niet primair deze directeur transparant te controleren, maar B&W. Dus geen smoezelige achterkamergesprekjes.

Als de directeur zijn via B&W te debiteren verhaal niet goed op papier krijgt en daarom mondeling moet uitleggen wat hij bedoelt, zou die terug naar school kunnen of een ghostwriter kunnen inschakelen.

 

Aangevraagde evenementenvergunningen

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-81088.html

 

Kennisgeving Inspraak Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2017

Het Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2017 ligt vanaf 20 juni 2016 gedurende tien weken ter inzage voor het onderdeel natuurbeheer. Hiermee start de formele inspraak en kunt u een zienswijze indienen. Op 12 april 2016 hebben Gedeputeerde Staten het Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2017 vastgesteld voor het agrarisch natuurbeheer. Bij de vaststelling van het plan wordt de procedure voor inspraak doorlopen die is geregeld in Afdeling 3.4 van de Algemene Wet Bestuursrecht. Het Natuurbeheerplan provincie Utrecht 2017 is de gewijzigde opvolger van het Natuurbeheerplan, provincie Utrecht 2016.

(Staatscourant, Jaargang 2016 Nr. 32550. Gepubliceerd op 20 juni 2016 09:00)

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2016-32550.html

 

Suf

Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gemeente Utrecht

Verordening van Utrecht 2016, nr. 10

(raadsbesluit van 26 mei 2016)

De raad van de gemeente Utrecht;

BESLUIT

vast te stellen de volgende wijzigingen Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening (APV)

  1. Het schrappen van:

–   Artikel 4:3 Toestand van sloten en andere wateren en niet openbare riolen en putten buiten gebouwen

Sloten en andere wateren en niet-openbare riolen en putten buiten gebouwen mogen zich niet bevinden in een toestand die gevaar oplevert voor de veiligheid, nadeel voor de gezondheid of hinder voor de gebruikers van de gebouwen of voor anderen.

–    Artikel 4:5a Winkelwagens, eerste lid

Het is verboden zich met een winkelwagentje op of aan een openbare plaats te bevinden op een afstand van meer dan 100 meter van het bedrijf dat het winkelwagentje ter beschikking heeft gesteld.

  1. Het wijzigen van:

–    Artikel 5:24 Vereisten organisator, eerste lid, sub c (binnenevenementen)

Het leeftijdscriterium wordt aangepast van eenentwintig naar achttien.

–    Artikel 5:35 Vereisten organisator, eerste lid, sub c (buitenevenementen)

Het leeftijdscriterium wordt aangepast van eenentwintig naar achttien.

(Gemeenteblad, Jaargang 2016 Nr. 80094. Gepubliceerd op 20 juni 2016 09:00)

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-80094.html

Vergeten is de inwerkingtredingsdatum vast te stellen.

 

Alweer. Chef suf.

Aanvraag huisvestingsverordening, Jutfaseweg 223 te Utrecht, HZ_HUIS-16-18514

(Gemeenteblad, Jaargang 2016 Nr. 80643 Gepubliceerd op 20 juni 2016 09:00)

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-80643.html

Verordeningen kunnen niet worden aangevraagd. De ambtenaar zal dat niet begrijpen want onvoldoende geschoold. Chef ziet deze repeterende onzin niet. Chef suf.

 

“Gezondheidsklachten door zendmast Lombok”

Inwoners van de Utrechtse wijk Lombok klagen over hun gezondheid. Het zou kunnen liggen aan de zendmast op het dak van de Antoniuskerk aan de Kanaalstraat, zeggen de bewoners. PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en Partij voor de Dieren willen dat de gemeente daar onderzoek naar laat doen.

De fracties zijn benaderd door een twintigtal bewoners van Lombok die last hebben van hoofdpijn, stress, slapeloosheid en pieptonen in hun oren. Ze hebben daar al melding van gedaan bij de GGD, maar die zou er tot nog toe niets mee hebben gedaan.

De bewoners snappen niet waarom de GGD nog niet in actie is gekomen. “De GGD die verantwoordelijk is voor een gezonde leefomgeving van de Utrechters zou heel betrokken en nieuwsgierig moeten zijn als mensen zeggen ergens last van te hebben”, zegt Lombokker Mirjam Bout. “Het gaat er niet om om gelijk te krijgen, maar toon interesse in de burger.”

(RTVUtrecht, 22 juni 2016)

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1488714/gezondheidsklachten-door-zendmast-lombok.html

 

‘Gezondheidsklachten’ door zendmast Utrecht: GroenLinks, PvdA, CU en PvdD trappen er in

Politiek holt achter hype aan, niet gehinderd door enige kennis

We hebben er weer een paar: verontruste burgers die beweren dat zij ‘ziek’ worden van een zendmast. De ‘klachten’ bestaan uit vage ongemakken die iedereen weleens heeft: hoofdpijn, stress, slapeloosheid en pieptonen in hun oren. De boosdoener zou een zendmast op het dak van de Antoniuskerk zijn. GroenLinks, PvdA, CU en PvdD hebben raadsvragen gesteld over de kwestie, klaarblijkelijk zonder zich eerst te verdiepen in de houdbaarheid van de beweringen van de burgers.

Het is namelijk al lang bekend dat deze straling niet zorgt voor ziekte. U kunt hier op de site van stichting Skepsis een zeer uitgebreid artikel lezen over de onzinnigheid van de (on)gezondheidsclaims. Jan Willem Nienhuys, secretaris van Skepsis, voegt daar desgevraagd op persoonlijke titel aan toe: “het valt me op dat in de berichtgeving niets staat over

  1. sinds wanneer staat die zendmast daar?
  2. sinds wanneer is die in gebruik genomen?
  3. sinds wanneer zijn de klachten begonnen?

Wat betreft 2, er zijn veel gevallen bekend van zendmasten die alvast gebouwd werden in afwachting van verlening van een zendvergunning, die al lang voor ingebruikname klachten opleverden.”

(ThePostOnline, 23 juni 2016)

http://nieuws.tpo.nl/2016/06/23/gezondheidsklachten-zendmast-utrecht/

 

Start inspraaktermijn concept Stedenbouwkundig Plan Haarzicht

Vleuten-De Meern krijgt er een groene ruime woonwijk bij met maximaal 555 woningen. Haarzicht ligt aan de noordwestkant van Vleuten, grenzend aan het Wielrevelt en de Thematervelden. Het concept Stedenbouwkundig Plan voor de nieuwe woonwijk Haarzicht is door het college van B&W vrijgegeven voor inspraak en ligt vanaf 24 juni ter inzage.

Het concept Stedenbouwkundig Plan is gemaakt door de Groep Haarzicht (ontwikkelaars). De gemeente is verantwoordelijk voor een deugdelijke inspraak met betrekking tot het concept Stedenbouwkundig Plan en vervolgens verantwoordelijk voor het publiekrechtelijke traject van het bestemmingsplan.

Inloopavond Haarzicht

Op donderdag 7 juli is er, vanaf 19.30 tot 21.00 uur, een inloopavond op het Wijkservicecentrum Vleuten De Meern (Dorpsplein 1, Vleuten). Op deze avond wordt het concept Stedenbouwkundig Plan Haarzicht digitaal gepresenteerd en er is gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de inloopavond zal het alleen gaan over het concept SP Haarzicht. Er wordt geen verkoopinformatie gegeven over de woningen.

Inzage

U kunt de stukken inzien van vrijdag 24 juni t/m vrijdag 26 augustus 2016 op het volgende adres:

Stadskantoor, Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht, 5e etage.

Open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur, donderdag tot 20.00 uur.

Het concept Stedenbouwkundig Plan Haarzicht kunt u hier downloaden: www.utrecht.nl/haarzicht

Reageren

Van 24 juni t/m 26 augustus 2016 kunt u uw reactie indienen door ……………………..

(Gemeenteblad, Jaargang 2016 Nr. 84455 Gepubliceerd op 24 juni 2016 09:00)

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2016-84455.html

Aanzienlijke kans dat met zo’n klein geïsoleerd stedenbouwkundig plan meer het verdienmodel van de ontwikkelaars dan geen stedenbouwkundige beginselen (die Utrecht de facto niet heeft) aan de orde zullen zijn. Ook vrijwel zeker dat het onverkort doorgaat omdat het aantal belanghebbenden in de ridicule interpretatie van de wet net iets meer dan nul is.

 

 

DOSSIER VOLKSVERTEGENWOORDIGING

 

Agenda Gemeenteraad – 30 juni 2016

0.a.

2 Op grond van artikel 25, derde lid van de Gemeentewet de geheimhouding te bekrachtigen van: • een tweetal bijlagen bij het conceptraadsvoorstel Subsidie en garantie DOMunder • een bijlage bij het conceptraadsvoorstel Uitgifteovereenkomst hotel-woningen Amrâth

Gaat over mismanagement en financieel debacle

4 Opdrachtbevestiging Controlewerkzaamheden 2016 externe accountant

4.1 Rapport van bevindingen/Accountantsverslag

4.2 Definitief accountantsverslag 2015

5 Jaarstukken 2015

6 Voorjaarsnota 2016 en eerste bestuursrapportage 2016

6.1 Raadsbrief: Beantwoording schriftelijke raadsvragen jaarstukken 2015 voorjaarsnota 2016 en bijbehorende raadsvoorstellen 2016

6.2 Raadsbrief Beantwoording nagekomen schriftelijke Voorjaarsnota 2016

6.3 Raadsbrief Beantwoording nieuwe schriftelijke raadsvragen Stadsbelang Utrecht d.d. 15 juni 2016

7 Resultaatbestemming 2015

8 Meerjaren Perspectief Stedelijke Ontwikkeling 2016

9 Meerjaren Perspectief Utrechts Vastgoed (MPUV) 2016

10 Meerjaren Perspectief Bereikbaarheid 2016

http://ibabsonline.eu/Agenda.aspx?site=utrecht&agendaid=f3d08622-7a45-475b-afc9-68e96ab49b22&FoundIDs=&year=2016

 

Agenda Commissie Stad en Ruimte – 7 juli 2016

2 Cie M&S Commissiebrief hotspot Sociaal Ondernemen

De fracties van CDA, VVD, D66 en Stadsbelang willen de Commissiebrief hotspot Sociaal Ondernemen graag agenderen voor een commissievergadering omdat er zorgen zijn over het voornemen van het college om dit pand te verhuren en de voorwaarden waaronder de verhuur plaatsvindt.

http://ibabsonline.eu/Agenda.aspx?site=utrecht&agendaid=d74b7c15-7d76-4353-a640-7dbcf6261a5a&FoundIDs=&year=2016

 

Raadsbrieven

23-6-2016         Beantwoording nieuwe schriftelijke raadsvragen Stadsbelang Utrecht d.d. 15 juni 2016

http://ibabsonline.eu/Lijst.aspx?site=utrecht&ListId=41b35454-6329-4f11-b803-d7e5a6141085&ReportId=

 

Commissiebrieven M&S

23-6-2016         Meicirculaire 2016

21-6-2016         Visitatiecommissie WMO/Jeugdwet

21-6-2016         Datagedreven sturing en open data

21-6-2016         Jaarverantwoording Inspectie Kinderopvang 2015

21-6-2016         Regionale samenwerking BOA’s

21-6-2016         Tijdelijke huisvesting methadonbehandeling in De Stek

21-6-2016         Nationale Sportweek

http://ibabsonline.eu/Lijst.aspx?site=Utrecht&ListId=acba3a09-61fc-49e9-b220-ddbc8a16f6cd&ReportId=

 

Commissiebrieven S&R

21-6-2016         Visie op tunnels 2016

http://ibabsonline.eu/Lijst.aspx?site=Utrecht&ListId=6ff806d4-66e9-45ea-95ac-9e23cdfe7c25&ReportId=